Koffie
Je leest nu dit:

Het geheim van goede koffie

0
Blog

Het geheim van goede koffie

Koffie is er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld koffie uit een zakje, koffie uit een capsule of koffiebonen die eerst nog gemalen moeten worden. Toch smaakt iedere koffie anders en heeft ook iedereen een andere voorkeur voor koffie. Dat betekent niet dat er wel degelijk goede koffie bestaat. Om echt goede koffie te maken, onthullen wij een aantal geheimen. Neem de geheimen ter harte en maak vanaf alleen nog maar goede koffie.

De vijf basistips
Simpel gezegd zijn er vijf basisregels. Als je deze regels volgt, krijg je de lekkerste koffie. Neem snel onderstaande basis tips in je op en creëer vanaf nu de lekkerste koffie.

#1 Gebruik zacht water
Het gebruik van water wordt niet altijd onder de aandacht gebracht, maar is zeker van belang. Want hoe harder het water, hoe slechter het voor je apparaat is. Door de kalkaanslag zal je apparaat namelijk minder lang meegaan. De hardheid van water verschilt per gebied. Je kunt er vrij weinig aan doen als er in jouw omgeving hard water uit de kraan komt. Je zou bijvoorbeeld flessenwater kunnen gebruiken of het water eerst koken en laten afkoelen. Dat vermindert de hardheid ook.

#2 Alles is schoon
Niet alleen je kopje moet schoon zijn. Ook het koffiezetapparaat, het filter en alles wat er nog meer bij komt kijken, moet schoon zijn. Restanten van eerder gezette koffie kan namelijk leiden tot een bittere, zure of andere smaak dan je gewend bent. Reinig je apparaat met speciale tabletten om aroma’s en andere smaakjes in je koffie te voorkomen.

Lees tip:  Alles wat je moet weten over de aanschaf van keukens

#3 Warm it up
Kort maar krachtig: spoel je koffiekopje voor gebruik even om met heet water. Zo heb je een warm kopje en blijft je koffie automatisch langer heet en dus langer lekker.

#4 Kies voor kwalitatief goede koffie
Het aanbod van koffie is enorm: van bakje slootwater tot verrassend lekker. Door verschillende soorten koffie te proberen, kom je er snel achter wat jouw favoriet is. Kies wel een kwaliteitskoffie. Kwaliteitskoffie voorziet een kop goede koffie namelijk van een rijke smaak. Voor de allerlekkerste koffie schaf je een bonenmaler aan. Zo heb je de meest verse koffie die je kunt krijgen.

#5 Bewaar je koffie goed
Om je koffie optimaal te bewaren, laat je de koffie in de originele verpakking zitten. Rol de verpakking op met zo min mogelijk lucht erin en bewaar het pak in een luchtdicht blik of bus. Bewaar het blik op een koele en donkere plek om de koffie op smaak te houden.

Vijf geheimen om de lekkerste koffie te zetten. Neem de tips ter harte en je hebt altijd lekkere en verse koffie in huis.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.