Koffie
Je leest nu dit:

Het verhaal van koffie

0
Blog

Het verhaal van koffie

Een bakje koffie kan iedere ochtend redden. Zonder koffie kunnen maar weinig mensen de dag echt starten. Koffie is daarmee de startmotor van ons lichaam. Eenmaal draaiende wordt het ook nog ingezet om het draaiende te houden. Gemiddeld drinken wij drie bakken koffie per dag. Het oppeppende stofje cafeïne heeft een verslavende werking, waardoor velen van ons niet meer zonder zouden kunnen.

Het verhaal gaat dat koffie zo in de negentiende eeuw werd ontdekt. Een herder van geiten uit Ethiopië kwam erachter dat zijn geiten veel energieker aan het bewegen waren nadat ze bessen uit rode vruchten op hadden. Hij nam dit mee naar het klooster waar het in het vuur werd geworpen. De allereerste koffie ooit werd hiermee geroosterd. Ze vingen de aroma op en konden het gebruiken om langer te bidden en wakker te blijven. Tot op de dag van vandaag is het koffie dat centraal staat in Ethiopië. Nog veel meer dan in Nederland neemt koffie hier zijn vaste plaats in de cultuur in. Ongeveer de helft van alle koffie die er verbouwd wordt in dit land, wordt ook door de eigen bewoners geconsumeerd.

Olie wordt ook wel het zwarte goud genoemd, maar misschien komt die bijnaam koffie ook wel een beetje toe. Het is na olie namelijk de grondstof die het meest verhandeld wordt over deze wereld. Niet zo gek, want er gaan jaarlijks meer dan 500 miljard koppen koffie doorheen. Voor de snelle rekenaar, ja, dat zijn er zo’n 70 per hoofd van de wereldbevolking. Daar mogen wij als volwassen Nederlanders dan met 1000 koppen ruim boven zitten, als gemiddelde blijft het veel.

Lees tip:  Redenen waarom het slecht is om te weinig water te drinken

Je kunt voor koffie natuurlijk kiezen voor een Nespresso apparaat. Zorg er dan voor dat je de goede cups voor nespresso apparaat hebt. Als je iets van Lavazza hebt, dan loont het misschien om te kijken naar alternatieve cups. Veel koffieplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.