Koffie
Je leest nu dit:

Tips voor een betere nachtrust

0
Blog

Tips voor een betere nachtrust

Ik kan niet slapen en ben opzoek gegaan naar een oplossing. Omdat ik al jaren slecht slaap heeft dit invloed op heel mijn leven. Misschien herken jij het volgende ook. Overdag ben je vermoeid en vind je het lastig om te concentreren. Dat komt omdat je energielevel laag is. Wat er ook nog eens voor zorgt dat je een slecht humeur hebt. Ik weet als geen ander hoe dit vervelend kan zijn. Daarom deel ik graag met jullie mijn ervaringen in mijn zoektocht naar een beter nachtrust. 

Ik ben deze week begonnen met verschillende yoga oefeningen die aardig wat effect hadden. Fysieke oefeningen in combinatie met ademhalings technieken. Maar ook mentale oefeningen om tot rust te komen. Deze tips hebben mij zeker geholpen. Ik merk het verschil in dat ik mij minder onrustig in bed lig. 

Ademhalingstechniek voor een betere slaap

Ga op je rug liggen met je ogen gesloten. Adem 7 seconden in via je neus en maak je buik groot. Vervolgens blaas je 5 seconden uit. Herhaal dit net zo lang tot je je lichter in je hoofd begint te voelen. Probeer in het ritme te komen tot je langzaam in slaap valt. Probeer nergens aan te denken. Ik kan niet slapen maar door deze tip kom ik wel tot rust. 

Yoga houdingen

Ga in bed liggen met je benen omhoog tegen de muur aan. Zorg dat je tegen recht staan en je benen gestrekt zijn. Leg je armen naast je neer en blijf in deze positie liggen. Probeer ondertussen een ademhalingsoefening. Dit is goed voor je bloedsomloop in je lichaam. Neem na enkele minuten een andere houding aan. De lotus houding wordt aangeraden om mee te eindigen. Waarschijnlijk gaat dit wel werken om beter tot rust te komen. En kan daardoor helpen om beter in slaap te vallen. 

Lees tip:  Run op bedrukte koffiemokken door de 'bekertjesboycot'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.