Koffie
Je leest nu dit:

Bereid uw restaurant goed voor op de hete zomer

0
Bereid uw restaurant goed voor op de hete zomer
Blog

Bereid uw restaurant goed voor op de hete zomer

De zomer komt er aan, en dat is voor uw restaurant goed nieuws. Ten minste, als u de juiste maatregelen treft om het uw klanten comfortabel en gezellig te maken bij warm weer!

Er zijn heel wat manieren om uw zaak voor te bereiden op de hete zomerdagen en dat doen is belangrijk als u wilt dat bezoekers ten volle van hun etentje kunnen genieten. Wat kunt u doen om uw restaurant summer-proof te maken? Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van enkele handige tips!

De beste tips om uw restaurant voor te bereiden op de zomer:

1. Richt uw terras mooi in

Hoe warmer het is, hoe groter de kans dat uw klanten buiten op het terras zullen willen eten en drinken. Als uitbater van een restaurant is het dan ook belangrijk dat u uw terras mooi inricht en verzorgt. Zo kunt u ten eerste op zoek gaan naar mooi terrasmeubilair dat bij de stijl van uw zaak past, grote parasollen om de felle zon een beetje af te weren, enzovoort. Ook passende tafellakens en decoratie zijn altijd een goed idee!

2. Kwalitatieve airco in uw restaurant

Als mensen dan toch binnen zitten (bijvoorbeeld omdat op het terras geen plaats meer is), dan is het belangrijk dat er voldoende verkoeling is. U kunt bijvoorbeeld een aantal ramen openzetten, maar natuurlijk is ook degelijke airco van belang. Kies voor airconditioning die duurzaam is en niet te veel lawaai maakt, zodat het uw klanten niet stoort. Ten slotte is het belangrijk om de temperatuur niet te hoog maar ook niet te laag in te stellen!

Lees tip:  Lekkere en gezonde lunch ideeën voor op kantoor

3. De juiste menukaart

Heel wat mensen eten tijdens de zomer liever frisse salades dan zware gerechten met veel vet – en als uitbater van een restaurant is het een goed idee om daar rekening mee te houden. U kunt uw menukaart op die manier opstellen dat meteen duidelijk wordt welke gerechten en specialiteiten tijdens de zomer verkrijgbaar zijn. Zo blijft het voor de klant interessant én bent u ook meteen mee met het seizoen!

4. Horeca koelingen en vriezers bij Horecawebstore

Bij een restaurant mogen natuurlijk ook bepaalde keukenvoorzieningen niet ontbreken. kies voor horeca koelingen en vriezers bij Horecawebstore om gerechten en ingrediënten ook bij heel warm weer vers te houden, zodat u bezoekers er nog meer van genieten. Ook is dit belangrijk om aan de regelgeving voor hygiëne en gezondheid in uw zaak te voldoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.