Koffie
Je leest nu dit:

Diner met gasten. Wat kan er fout gaan?

0
Blog

Diner met gasten. Wat kan er fout gaan?

Van alles! Maar daar gaan we uiteraard niet vanuit. Zolang je weet wat je gasten willen en weten te waarderen, kun jij alles in perfecte banen leiden.

Dat is dan ook onze eerste tip: doe moeite en laat dat gelden. Je wilt toch dat je bezoekers onder de indruk zijn en serieus genomen worden? Nou, het is helemaal niet zo moeilijk om daarvan het bewijs te leveren. Dit doe je allereerst met een aantrekkelijke woning. Oftewel, zorg dat de ruimtes van je huis waar de gasten komen overzichtelijk en netjes zijn. Zorg dat je hen kunt verwelkomen in een interieur waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

Besef wel dat er een balans is; uiteraard heb je veel voor je gasten over, maar het is niet de bedoeling dat je jezelf compleet wegcijfert. Daar knappen veel mensen bovendien op af en niemand heeft er wat aan dat jij zo over je heen laat walsen. Houd wel rekening met:

Voorkeuren

Die van je gasten, dus. Want zodra jij een diner gaat organiseren dat zich voornamelijk op vis baseert en meer dan de helft van je gezelschap is daar niet van gediend, dan zit jij met de gebakken peren. of garnalen, eigenlijk.

Doe daarom eerst navraag bij iedereen die over jouw drempel gaat komen stappen. Wat lusten ze, wat absoluut niet en zijn er bepaalde allergieën waar rekening mee gehouden moet worden? Want ook voor bestanddelen die niet tot de hoofdingrediënten behoren, kunnen mensen gevoelig zijn. Dat je de wensen en voorkeuren van je bezoek laat gelden, zal zeer gewaardeerd worden.

Lees tip:  Alles wat je moet weten over de aanschaf van keukens

Koffie en thee

Na het sfeervol gepresenteerde diner is er nog volop tijd en ruimte om lekker na te tafelen met een heerlijk bakkie koffie of thee. En ook op dit gebied wil het oog wel degelijk wat. Je schenkt die warme dranken toch niet in de eerste de beste mokken of glazen vanuit een standaard fluitketel of koffiekan?

Nee, gebruik liever een percolator, cafetière of klassieke theepot om indruk te maken op je bezoekers. Het hoog aangeschreven merk Bodum biedt op dit gebied alles wat je nodig hebt! Je toont er meteen mee dat je ook hier weer alles uit de kast hebt gehaald en moeite doet om je gasten te behagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.