Koffie
Je leest nu dit:

Zo drinkt u elke dag een vers kopje koffie

0
vers kopje koffie
Blog

Zo drinkt u elke dag een vers kopje koffie

In Nederland houden we van koffie. En het is dan ook niet vreemd dat we het liefst elke dag een vers bakje voor onze neus hebben staan. Deze warme drank is niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken en even samen een gezellig kopje koffie drinken is een begrip. Daarom is het voor ons ook zo belangrijk dat dit een goed bakje is, precies sterk genoeg, vol van smaak en vers. Wij hebben hier een aantal tips op een rijtje gezet waarmee u op elk moment van de dag van een heerlijk vers bakje kunt genieten.

Tip 1: verse koffie van koffiebonen

Het is niet alleen hip om koffiebonen te kopen. Als u elke dag uw bonen zelf maalt dan zijn deze veel verser dan wanneer gemalen koffie aanschaft. De hele bonen behouden hun versheid namelijk langer terwijl de gemalen bonen na twee dagen al aanzienlijk veel smaak verloren hebben. U kunt een koffiemolen aanschaffen of een apparaat dat de koffiebonen zelf maalt op het moment dat u een kopje zet. Hoe dan ook, maal nooit meer dan nodig is voor uw koffie behoefte. Koffiebonen beginnen hun versheid na een maand te verliezen, dus koop ook niet te veel in.

Tip 2: vries uw koffiebonen in

Heeft u een mooie aanbieding gevonden voor uw favoriete koffiebonen? Dan heeft u een mogelijkheid om deze langer dan een maand vers te houden. Dat doet u door ze in de vriezer te leggen in luchtdichte zakjes. U maalt de bonen dan het beste als ze nog bevroren zijn en wederom ontdooit u niet meer bonen dan nodig. U vriest uw koffiebonen dus het beste per portie in, zodat u pakt wat u nodig heeft en de rest veilig in de vriezer laat. Eenmaal ontdooit kunnen ze namelijk niet meer ingevroren worden, omdat er dan condensatie ontstaat.

Lees tip:  Een koffiewinkel starten was nog nooit zo gemakkelijk

Tip 3: gebruik altijd dezelfde luchtdichte bus

Heeft u uw zak met koffiebonen geopend, dan is het niet meer mogelijk deze luchtdicht af te sluiten. U heeft dus een andere opbergplek nodig, zoals een luchtdichte bus of -glazen pot. Luchtdichtheid is belangrijk. Zorg dat deze bus schoon is en niet ruikt. Nadat u deze eenmaal voor uw koffie heeft gebruikt, verandert u niet meer. Koffie heeft een sterke geur maar kan tegelijkertijd ook de geuren van andere etenswaren opnemen. Bewaart u uw koffiebonen altijd in dezelfde luchtdichte bus, dan worden deze nooit met elkaar vermengd.

Tip 4: de vijanden van koffie

De beste manier om uw koffiebonen vers te houden is door het af te schermen van de drie grootste vijanden. Als u dat voor elkaar krijgt dan zal uw koffie veel langzamer in versheid achteruit gaan. De vijanden van koffie zijn zuurstof, vocht en sterke geuren. Berg uw koffiebonen daarom altijd luchtdicht op, zodat het aroma niet kan ontsnappen. Kies een koele en droge plek en als u de bonen eenmaal ontdooit heeft, bevries ze dan niet meer, omdat er dan condensatie ontstaat. Zet uw bus op een plek zonder sterk geurende etenswaren. Op deze manier geniet u elke dag weer van een heerlijk supervers bakje leut.

Echte Italiaanse, Duitse en Nederlandse topmerken koffie worden aangeboden op koffietheeplaza.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.