Koffie
Je leest nu dit:

Redenen waarom het slecht is om te weinig water te drinken

0
Blog

Redenen waarom het slecht is om te weinig water te drinken

Het kan zijn dat je geen dorstgevoel ervaart, maar dat je toch moet gaan drinken. Het is niet gezond voor je lichaam om een paar uur achter elkaar geen water te drinken. Je kunt je hierdoor duizelig voelen of hoofdpijn krijgen. Te weinig drinken kan nog meer slechte gevolgen hebben en zelfs een paar lichamelijke problemen met zich mee brengen. Lees in dit artikel waarom het precies zo slecht is om te weinig water te drinken.

Een uitgedroogde huid en droge en vermoeide ogen

Bij het drinken van te weinig water kan het zijn dat je ogen droog en geïrriteerd aan gaan voelen waardoor het lijkt dat je minder goed ziet. Wanneer je dit dus ervaart, moet je wat meer water gaan drinken. Datzelfde geldt voor je huid: te weinig hydratatie kan een minder flexibele en ongezonde huid veroorzaken. In je gezicht kunnen dan donkere plekken onder je ogen ontstaan, maar ook rode vlekken, huidirritaties of schilfers. Niet alleen je gezicht, maar ook de huid op de rest van je lichaam kan droog en schilferig aanvoelen. Wanneer je zeker weet dat dit niet door te weinig water drinken komt, kan je kijken of shea butter van Butterwise het probleem kan oplossen. Shea butter helpt namelijk ook goed om je huid te hydrateren. 

Hoofdpijn of duizeligheid

Op het moment dat je te weinig vocht binnenkrijgt kan er al gauw hoofdpijn of duizeligheid ontstaan. Hoe komt dat eigenlijk? Als je te weinig water drinkt, dan wordt er vocht aan je hersenen onttrokken en dat veroorzaakt deze twee klachten. Dit is niet echt best, dus probeer er op te letten dat je dit voorkomt. 

Lees tip:  Tips om de lekkerste koffiebonen te vinden

Er kan een hongergevoel ontstaan

Wanneer je wilt afvallen is het essentieel om voldoende water te drinken. Er zitten namelijk geen calorieën in water, maar er is nog een belangrijke reden waarom dit belangrijk is. Te weinig vocht in het lichaam stimuleert namelijk het hongergevoel en je lichaam geeft aan dat je suikers nodig hebt om het te compenseren. Ben je net wat kilo’s kwijt, dan wil je natuurlijk niet constant een hongergevoel hebben. Het is daarom een goed idee om voor elke maaltijd één of twee glazen water te drinken om je buik al iets te vullen. Ook gedurende de dag is het belangrijk om te blijven drinken. 

Het ervaren van extreme vermoeidheid

Bij uitdroging van je lichaam kan vermoeidheid ontstaan. Op het moment dat jij jezelf vermoeid voelt, maar je wel voldoende slaap hebt gehad, kun je eerst even één of twee glazen water drinken en als een watertekort de oorzaak is van je vermoeidheid kun je er hierna weer tegenaan.


Auteur

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.