Koffie
Je leest nu dit:

Tips voor een frisse adem

0
frisse adem
Blog

Tips voor een frisse adem

Niemand vindt het fijn om in gesprek te zijn met iemand en een slechte adem te ruiken. Een slechte adem wordt ook wel halitose genoemd en veel mensen kunnen hier last van hebben. Je kunt hier verschillende dingen aan doen, als je meerdere dingen geprobeerd hebt die niet werken dan kun eraan denken om bijvoorbeeld naar een ortho in Maassluis te gaan.

Hoe kom je erachter dat je last hebt van een slechte adem?

Als je het honderd procent zeker wilt weten of je een slechte adem hebt kun je vragen. Als je dit vraagt wees er dan wel zeker van dat je de vraag stelt aan iemand die je vertrouwt en dat hij of zij je vraag naar eerlijkheid beantwoord. Is vragen geen goed idee? Dat is geen probleem, als jij last hebt van een ‘smaakje’ dan is dit vaak een voorteken voor een slechte adem. Dit is gemakkelijk te testen, lik je hand en ruik eraan. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar als er een geurtje aan zit dan is het voor jouw de tijd om stappen te ondernomen.

Wat kun je doen?

Het is bij een slechte adem belangrijk om op je voeding te letten. Je voeding is meestal een van de factoren die een slechte adem veroorzaken. Als je veel knoflook, rauwe uien, vlees, zuivel en/of gefrituurde producten eet of drinkt zul je hiermee moeten minderen.

Eet je veel suiker? Stop hier mee, niet helemaal, maar wel zo veel mogelijk. Suikers zijn namelijk een ideale omgeving voor de slechte bacteriën, ze vermenigvuldigen in een rap tempo in een omgeving van suiker.

Lees tip:  Keukens vergelijken, hoe ga je daarvoor precies te werk?

Als je last hebt van een slechte adem neem dan suikervrije pepermunt kauwgom in plaats van pepermuntjes. Zoals hierboven gezegd werd; de suiker die erin zit zijn voor de bacteriën in je mond voeding. De stank zal dus niet weggaan.

Een slechte adem kan voorkomen doordat er een tekort aan vocht wordt ingenomen. Het is dus belangrijk om geregeld water te drinken. Je lichaam kan zichzelf op die manier zuiveren van de bacteriën.

Poets of schraap je tong! Dit wordt door heel veel mensen vaak vergeten, maar het zou eigenlijk een onderdeel van de dagelijkse routine moeten zijn. Als je jou tong poets of schraapt dan haal je veel bacteriën uit je mond. Je kunt hiervoor een tongschraper kopen of een tandenborstel die hiervan voorzien is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.