Koffie
Je leest nu dit:

Klaar voor een nieuw kantoor?

0
nieuw kantoor
Blog

Klaar voor een nieuw kantoor?

Zolang alles goed gaat, kun jij straks lekker aan de slag in een nieuw optrekje. Samen met je personeel. Maar wat moet er eerst allemaal nog gebeuren?

Dat is natuurlijk geheel aan jou. Het hangt er ook helemaal vanaf in wat voor staat je kantoorruimte zich nu bevindt. En wanneer je daar direct in kunt trekken, gaan we er wel vanuit dat je aan het uiterlijk toch nog wel het een en ander wilt veranderen. Dit is immers niet zomaar een kantoor maar jouw kantoor. Het kloppende hart van jouw onderneming! Een plek om trots op te zijn.

Maar die moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Welke dat zijn hangt grotendeels af van het soort bedrijf dat je runt. De meeste benodigdheden kun je zelf wel opsommen. Ontbreekt er iets aan het werkgeluk van je personeel? Luister dan naar ze en zorg dat ze hun dagelijkse taken kunnen verrichten.

Zitcomfort

De meeste bedrijven hebben in ieder geval een administratieve afdeling, waarbij werknemers een bureau en een laptop of vaste pc nodig hebben. Nou, daar heb je het al. Zorg ervoor dat er voldoende tafels, apparatuur en stoelen staan. Voor beginnende bedrijven is dat vaak een enorme kostenpost, dat snappen wij ook wel. Wees dan ook slim en zorg dat in ieder geval het meubilair een perfecte staat heeft. Dat wil niet zeggen dat het ook geheel nieuw hoeft te zijn. Genoeg groothandels bieden namelijk gebruikte tafels en stoelen te koop aan, die ondanks hun tweede kans er nog uitzien alsof ze net van de lopende band zijn komen rollen.

Lees tip:  Beste tussendoortjes voor bij de koffie

Zolang alles er perfect uitziet en ook als zodanig functioneert, weet je zeker dat je personeel er geen lichamelijke klachten aan overhoudt. Bovendien staat dit ook heel erg professioneel en dat is ook wat waard!

Algemene voorzieningen

Hierboven hebben we er al een aantal staan, want meubilair en apparatuur behoren hiertoe. Maar wat denk je van telefoons en een aansluiting daarvoor – en dus tegelijk ook voor het Internet? Elektriciteit moet er ook zijn, evenals verlichting. Allerlei bureau accessoires ga je nodig hebben, maar ook software en de juiste licenties daarvoor. Zorg je daarnaast ook voor de inwendige mens? Want vroeg of laat zal je personeel toch echt behoefte aan een koffie- of lunchpauze hebben. Daarvoor richt je natuurlijk ook een comfortabele ruimte in, zodat iedereen zich even van het werk kan loskoppelen.

Zet bovendien een goed gevulde koelkast neer. En een voorraadkast! Sluit daarnaast een deal met een betrouwbare koffie groothandel. Kom je namelijk zonder te zitten, dan krijg je te maken met muitende werknemers!

Uitstraling

Laat duidelijk zijn dat dit geen element is dat later nog wel even komt. Nee, hier moet je al direct een duidelijk plan voor hebben. Aan je muren wil je bijvoorbeeld de kleuren van je huisstijl hebben hangen. Of in ieder geval iets dat er goed mee rijmt. Natuurlijk maken meubels en andere interieuronderdelen het af, maar er moet al behoorlijk wat gebeurd zijn voordat je daadwerkelijk je intrek gaat nemen. Zorg dat het interieur vertrouwen en sfeer inboezemt bij zowel personeel als natuurlijk je klanten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.