Koffie
Je leest nu dit:

Een restaurant website maken

0
Blog

Een restaurant website maken

Als je een restaurant hebt, dan is dat je complete trots. Je hebt er alles voor over aangezien je het vanaf de grond hebt opgebouwd. Je trots is dan ook compleet terecht, voor zover wij daar een waardeoordeel over mogen geven. Of het nu mag of niet; we doen het toch wel. Wat wij ook doen, behoudens je een schouderklopje geven over je geweldige prestatie, is je helpen. Maar hoe helpen we je dan, is waarschijnlijk de vraag die nu in je omgaat? Dit kunnen we je ook makkelijk vertellen. Wij gaan je helpen hoe jij de volgende goede stap gaat zetten in de richting van een restaurant dat goed loopt. Wij gaan je namelijk vertellen hoe je een restaurant website maakt of laat maken. Kom, dan gaan we snel aan de slag. Wij hebben zin in een productieve blog, we hopen jij ook!

Restaurant website maken

Oké, first things first; je wil een restaurant website maken. Besef je goed dat dit een flink taakje is met veel technische complexiteiten. We willen je hier best mee helpen, maar we kunnen je niet simpelweg uitleggen hoe je een website maakt in één enkele blog. Daarom houden we het er voor nu bij wat je allemaal op je restaurant website nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een pagina met sfeerimpressies. De klant wil mogelijk foto’s en filmpjes zien van de gerechten, van de ambiance in het restaurant, van het pand van de buitenkant en mogelijk van het terras als je dit hebt. 

Ook moet je natuurlijk een menukaart hebben op je website en deze zo goed als mogelijk bijhouden. Daarnaast kan het handig zijn om de menukaart in meerdere talen beschikbaar te stellen, zoals Nederlands, Engels en Duits. Ook moet je uiteraard een pagina met een reserveringssysteem en een contactformulier neerzetten; het mag niet ontbreken.

Lees tip:  Koffie to go: koop een thermoskan!

Restaurant website laten maken

Dan het laten maken van een restaurant website. Dit geniet toch wel echt onze voorkeur. Waarom? Omdat, zoals we hierboven al hebben aangegeven, een restaurant website maken geen kat in ’t bakkie is. Er komt veel bij kijken en dit kun je daarom maar beter aan experts over laten. Dat neemt niet weg dat je er nog steeds werk aan hebt. Je moet duidelijk een huisstijl meegeven aan de ontwerpen, aanpassingen maken in overleg, de gewenste manier van teksten op je site, de juiste foto’s en de juiste indeling; het moet allemaal gebeuren op een manier waar jij tevreden mee bent wat betreft je restaurant website. 

Alles op een rijtje

Als je dus kiest voor een nieuwe restaurant website, dan is het handig om te kiezen voor kwaliteit. Je moet gaan voor duurkoop, want uiteindelijk is dit goedkoop. Ook is het belangrijk dat je nauw bij het proces betrokken blijft, al regel je het maken van de restaurant website niet zelf. Het is dus van groot belang dat het echt jouw website wordt, en niet een standaard website die is zoals duizenden anderen. Geef er jouw eigen twist aan, maak aanpassingen; alles totdat het naar wens is. 

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.