Koffie
Je leest nu dit:

Run op bedrukte koffiemokken door de ‘bekertjesboycot’

0
Blog

Run op bedrukte koffiemokken door de ‘bekertjesboycot’

Het is je vast niet ontgaan dat we ons de afgelopen jaren erg hebben ingezet voor het verminderen van afval. In onze ‘wegwerpmaatschappij’ is het heel erg gebruikelijk om alles nieuw te kopen en vrijwel niet aan recycling te doen. In het kader van duurzaamheid is er nu sprake van een run op bedrukte koffiemokken. Waar moet je voortaan heen als je mokken wilt bedrukken?

De wegwerpmaatschappij

Sinds de Klimaattop van Parijs in 2015 is er op het gebied van duurzaamheid en besparing het één en ander veranderd en dat mocht eigenlijk ook wel tijd worden. Zo langzamerhand put de mensheid onze planeet aardig uit. Gevolgen hiervan zijn onder andere de hoeveelheid plastic in oceanen, het smelten van landijs en de toename van de temperatuur op aarde. Samen komen we hier zo langzamerhand steeds meer voor in actie, maar dat brengt ook gevolgen met zich mee.

De vermindering van plastic bekertjes

Eén van de gevolgen van die bekende Klimaattop in 2015 is het verminderen van het gebruik van wegwerpbekertjes. Zoals je misschien zelf al had bedacht, draagt het constante wegwerpen van bekertjes niet echt bij aan een betere leefomgeving voor dier en mens. Een logisch gevolg van dit besluit is dat de vraag naar andere producten als koffiemokken alleen maar toeneemt. Een koffiemok koop je namelijk eenmalig en deze hoef je alleen maar af te wassen. Vergeleken met het constante gebruik van wegwerpbekertjes, is deze keuze een stuk duurzamer en biedt deze keuze veel meer voordelen voor planeet, mens en dier.

Lees tip:  De top 5 beste koffiemachines

Voordelen van bedrukte koffiemokken

We zien bedrukte koffiemokken anno 2022 steeds vaker terug. Met name op plekken waar meerdere mokken worden gebruikt, is de bedrukte koffiemok erg populair. Als jij in een kantoor werkt en je op de hoogte bent van de boycot op wegwerpbekertjes, is een bedrukte koffiemok dé oplossing. Door je naam of een persoonlijkheidskenmerk op één van de koffiemokken te laten bedrukken, weet je zeker dat niemand anders aan jouw mok zal zitten of deze zal gebruiken. Waar voorheen juist de wegwerpbekers de bevestiging gaven dat je een schone beker aan het gebruiken was, zorgt nu jouw naam op je persoonlijke mok daarvoor. Kortom, duurzamer en hygiënischer.

Online bedrukte mokken bestellen

Als je het eens bent met de boycot op wegwerpbekertjes is het helemaal geen slechte keuze om zelf bedrukte mokken te bestellen. Een bedrijf als Promofit biedt hiervoor alle mogelijkheden. We raden je aan om meerdere mokken tegelijk te bestellen. Zo voorzie je jouw hele kantoor of andere ruimte waar veel mensen koffie drinken van een persoonlijke mok. Zorgen over hygiëne en dergelijke zijn zo in één keer verleden tijd. Ook is het goed om te weten dat de stuksprijs van bedrukte koffiemokken waarschijnlijk omlaag zal gaan naarmate je er meer bestelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.