Koffie
Je leest nu dit:

Een koffiemachine leasen? Lees hier alle voordelen

0
Blog

Een koffiemachine leasen? Lees hier alle voordelen

Een koffiemachine leasen, dat is tegenwoordig helemaal hip! Koffie begint langzaam maar zeker een trendy niche voor fijnproevers te worden en veel mensen steken veel tijd in het voorbereiden en maken van dat heerlijke kopje koffie. Een uitmuntend kopje koffie hangt onder meer af van een aantal bepalende factoren: de smaak van de koffiebonen, de maling van de bonen maar ook én vooral van de koffiemachine in kwestie. Je kunt natuurlijk een koffiemachine aanschaffen maar het is ook mogelijk om er één te leasen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen en die lees je hier!

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een koffiemachine

Voordat je aan de investering denkt, is het van belang om je te informeren over de verschillende soorten koffiemachines. Vervolgens is het zaak om de voordelen van een koffiemachine af te wegen. 

In het algemeen kun je de voordelen van een koffiemachine afzetten tegen de eigenschappen van een ouderwets koffiezetapparaat. Ten eerste is de smaak van de koffie aanzienlijk beter wanneer je gebruik maakt van een koffiemachine. Dat komt omdat de koffiebonen vers worden gemalen. Bij vooraf gemalen koffie is de koffie langer blootgesteld aan de open lucht waardoor er een deel van de aroma verloren gaat. Bij het gebruik van verse bonen is de smaak veelal intenser dan bij vooraf gemalen koffiebonen die met een filter of pad door een ouderwets koffiezetapparaat worden gezet. 

Naast het aroma van de koffie is het natuurlijk ook erg prettig dat je bijzonder weinig moeite hoeft te doen voor een kopje koffie. Beetje comfort kan geen kwaad toch? Eén druk op de knop en je kopje koffie, cappuccino of latte macchiato is ready to go. Over het algemeen moet je wel rekening houden met iets meer onderhoud. Het laten doorspoelen, ontkalken en met enige regelmaat schoonmaken van het koffiebonen bakje, comes with the job. Bij een ouderwets koffiezetapparaat is het natuurlijk enkel een kwestie van de filter verwisselen en klaar is Kees.

Lees tip:  3 voordelen van een espresso apparaat

De wondere wereld van koffiemachines leasen

Of je nu een koffiemachine wilt huren, kopen of leasen. Als je naar het aanbod kijkt, gaat er een wereld voor je open. Omdat elke machine een eigen stijl heeft en iedere koffieboon een eigen verhaal, kun jij je borst nat maken. Koffiebonen kun je op verschillende manieren laten malen. Zo wordt je koffie niet alleen lekkerder maar het wordt ook leuker om verschillende dingen te proberen zodat je uiteindelijk de perfecte kop koffie vindt voor jou, je vrienden of collega’s. 

Een koffiemachine vormt tegenwoordig een integraal onderdeel van je interieur. Veel mensen zijn trots op hun koffiemachine en pronken graag met hun hippe koffie installatie. Bepaalde koffiemachines hebben ook allerlei extra opties en functionaliteiten, variërend van een melkopschuimer, de mogelijkheid om een maalgraad in te stellen of een component om chocolade toe te voegen aan je koffie. Afhankelijk van je budget kun je het zo gek maken als jezelf wilt.

De kosten van een koffiemachine leasen

Nu komen we bij hetgeen wat voor veel mensen een drempel vormt. Als je behoefte hebt aan verschillende gebruikersprofielen of een machine dat op het Internet is aangesloten, kan het aanschaffen van een koffiemachine flink in de kosten lopen. Wanneer je gaat kijken naar de investering voor een koffiemachine is het leasen van een koffiemachine absoluut het overwegen waard. Je kunt natuurlijk verschillende aanbieders vergelijken maar het leasen van een koffiemachine geeft je de zekerheid dat het onderhoud van jouw machine gecovered is. It’s all about the taste maar toch fijn om het budget binnen de perken te houden.

Lees tip:  Alles wat je moet weten over de aanschaf van keukens


Kijk voor meer informatie over het leasen van een koffiemachine op Care for Coffee.