Koffie
Je leest nu dit:

Daarom Wagyu vlees kiezen!

0
Blog

Daarom Wagyu vlees kiezen!

Heb jij wel eens Wagyu vlees geproefd? Dan weet je wat we bedoelen als we zeggen dat het een speciaal stuk rundvlees is. De smaak is niet te vergelijken met ander rundvlees. Het komt van oorsprong van een speciaal Japans runderras dat erom bekend staat heel smaakvol en exclusief vlees op te leveren. Aan dit type hangt ook een prijskaartje. Het rund krijgt zijn smaak doordat het veel intramusculair vet bevat ofwel een hoge marmering heeft. Inmiddels zijn er veel vee producenten begonnen met het fokken van vergelijkbare dieren en is het pure ras steeds exclusiever geworden. Daarom wordt er aan Wagyu verschillende typeringen toegekend om de kwaliteit te kunnen weergeven. Ben jij benieuwd naar dit type? Lees dan snel verder, we vertellen je alles over waarom je dit als gerecht op je bord wilt zien.

Vlees met marmering voor meer smaak

Wagyu vlees staat bekend om zijn heerlijke volle smaak. Het is een type rund dat met kop en schouders boven alle anderen uitsteekt qua smaakbeleving. Doordat er veel vet rond de spieren zit proef je de rijke smaak. Tijdens het verwarmen in de pan smelt het vet door de rest van rund en dat geeft een volle rijke smaak aan jouw stukje. Als je van vet houdt dan wordt je hier heel blij van en wil je dit zeker proeven. Het is de investering meer dan waard.

Wagyu vlees met een volle rode kleur

Daarnaast kenmerkt Wagyu vlees zich door de mooie volle rode kleur. Daarvoor is geen kleurzout gebruikt. Het is de natuurlijke kleur van het rund. Het ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens perfect. De meeste mensen vinden een rosé garing het lekkerste. Dan is het rund nog lekker mals en proef je de smaak het beste. Voor de liefhebbers van een steak die ‘rare’ gebakken is, kan de steak ook heel rood van binnen geserveerd worden. Het is een kwestie van persoonlijke smaak. Al raden we het doorbakken van dit exemplaar niet aan. Dan doe je de smaak geen goed.

Lees tip:  Wat is het verschil tussen filterkoffie en espressokoffie?

Vlees van hoge kwaliteit

Als je kiest voor Wagyu vlees dan kies je voor kwaliteit. Dit ras is een zeldzaam ras met een speciale smaak en daar betaal je voor. De runderen worden met zorg gefokt op de marmering bij de spieren. Hoe hoger de marmering hoe hoger de prijs. Welke kwaliteit je koopt kun je zien aan de ‘Wagyu marbling Scale’, die weergeeft welke marmering van toepassing is. Een hoger cijfer betekent een hogere kwaliteit en meer marmering. Het vlees is dan exclusiever en duurder. 

Wagyu vlees is extra smeuïg en mals

Wagyu vlees staat niet alleen bekend om de hoge marmering en de specifieke smaak. Het vet zorgt er daarnaast voor dat dit product ongekend smeuïg is voor rund en dat het extra mals is. Soms lijkt het wel of een hapje op je tong smelt, zo mals kan het zijn. Je hoeft het product niet lang te bakken en het smaakt heerlijk als je het grilt. Als je dit hoogwaardige vlees wilt kopen ben je bij BEEF&STEAK aan het juiste adres!

Auteur

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.