Koffie
Je leest nu dit:

Aan de thee- gezond voor je!

0
Blog

Aan de thee- gezond voor je!

Doe eens gek en gooi het eens over een andere boeg. Verruil dat bakje koffie eens voor een heerlijk kopje thee. Waarom? Het is namelijk hartstikke gezond voor je. Niet al die zoete fruitsmaakjes, maar groene en zwarte thee hebben positieve effecten op je gezondheid. Lees hieronder verder waarom jij elke dag een kopje thee moet drinken.

 

Antioxidanten

Groene en zwarte thee bevatten veel antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat je minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgen groene en zwarte thee ook voor een verlaging van de bloeddruk. Het advies is om zo’n drie kopjes groene thee en vijf kopjes zwarte thee te drinken.

 

Stress

Met die drukke baan, sportlessen, en sociale gelegenheden zijn er genoeg factoren die bij kunnen dragen aan stress. Overmatige inname van koffie helpt niet tegen stress. Te veel cafeïne kan namelijk juist het stressgevoel versterken. Stap eens over naar groene thee. Groene thee bevat namelijk theanine, dit aminozuur geeft je een relaxt en rustgevend gevoel. Ook thee bevat cafeïne, maar wel in mindere mate dan koffie.

 

Tip: Laat groente thee niet trekken in te heet water. Het verliest dan namelijk een groot deel van werkzame stoffen, waaronder antioxidanten. Zet de waterkoker daarom iets eerder uit of laat het water even een aantal minuten afkoelen voor je de thee erin laat trekken. Zo komen de smaken goed tot uiting.

 

Afvallen

Wil je afvallen? Kies ook dan voor groene thee. Deze theesoort verhoogd de stofwisseling en stimuleert hiermee de vetverbranding. Een erg gunstige bijkomstigheid voor als je wilt afvallen. In de groene thee zit ook een aantal stoffen waar je lichaam te veel van binnen kan krijgen. Beperk het daarom tot vier kopjes groene thee per dag gedurende een langere periode.

Lees tip:  Een leuke mok kleurt je dag

 

Lekker slapen

Net als koffie bevat ook thee cafeïne. Kies daarom bewust welke theesoort je drinkt voor het slapen gaan. Rooibos thee is een slimme keuze vlak voor je naar bed gaat. De bladeren in de thee zorgen voor rust in het lichaam en van nature is rooibos thee al cafeïnevrij. Zo kan je heerlijk rustig gaan slapen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.