Koffie
Je leest nu dit:

Wat is het verschil tussen filterkoffie en espressokoffie?

0
Blog

Wat is het verschil tussen filterkoffie en espressokoffie?

De meeste mensen zullen niet goed begrijpen wat het verschil is tussen filterkoffie en espressokoffie. In dit artikel vertellen we jou meer over het verschil tussen filterkoffie en espressokoffie in prijs, smaak en bereidingswijze. Lees snel verder en maak voor jezelf een keuze welke soort koffie jij prefereert.

 

Filterkoffie in Nederland

Nederlanders blijven de filterkoffie in waarderen. Inmiddels zijn er andere zetmethoden op de markt gekomen, die sneller en goedkoper zijn maar toch blijven mensen vasthouden aan filterkoffie. Dit heeft er deels mee te maken dat de filterkoffie een bepaalde smaak met zich mee brengt die je bij bijvoorbeeld een espresso koffie of een koffiepad niet voor elkaar krijgt. De laatste jaren is filterkoffie juist weer populairder geworden met methoden zoals de chemex en de V60.

 

Espressokoffie in Nederland

Espressokoffie komt oorspronkelijk uit Italië en vind zijn weg in Nederland vooral in de koffieshops. Als particulier kun je een espressomachine kopen, maar deze machines zijn in zijn omvang en functionaliteiten niet te vergelijken met de espressomachines die je in een koffiebar vind. Je moet dus niet denken dat je de lekkerste koffie kunt zetten wanneer je een espressomachine in huis haalt. Vaak kloppen de instellingen niet, waardoor de smaak van de koffie flink tegen valt.

 

Je zult voor jezelf moeten bepalen welke manier van koffie zetten jij het meest kan waarderen. Persoonlijk raden we je aan om met filterkoffie te starten en als je koffie dan nog steeds leuk vind, kun je je bezig gaan houden met espressokoffie. Met beide manieren kun je lekkere koffie zetten, maar bij de één is het makkelijker dan bij de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.