Koffie
Je leest nu dit:

Waarom sous vide koken?

0
Blog

Waarom sous vide koken?

Sous vide koken kan gezien worden als een speciale manier van koken. Het gaat hierbij om het bereiden van gerechten die in vacuüm verpakt zijn. Hierbij wordt het eten voor een lange periode op een relatief lage manier gekookt. Deze techniek bestaat al erg lang en mocht jij op deze manier willen koken, dan zal je hier ook de juiste apparatuur voor moeten hebben. Heb je deze apparatuur niet, dan wordt het al snel lastig om je eten op deze manier te bereiden. Heb je wel de juiste apparatuur in huis, dan kan je veel gerechten op deze manier bereiden. Denk hierbij onder anderen aan vlees, vis en gevogelte. Echter kan je desserts, oliën en nog veel meer gerechten ook op deze manier bereiden en dat is natuurlijk super.

Sous vide koken om verschillende redenen

Sous vide koken bestaat al sinds 1970, echter koos men er toen voor om op deze manier te koken om eten langer houdbaar te maken. Pas in 1974 kozen mensen ervoor om deze manier van koken op een andere manier toe te passen. De twee mensen waar we het over hebben waren namelijk twee Franse koks. Zij waren bezig met het bereiden van ganzenlever en wilde dat minder gewicht verloren zou gaan. Bij ganzenlever ging er maar liefst 50% van het totale gewicht verloren. Door op de Sous vide manier te koken werd dit probleem verholpen en dat kan absoluut gezien worden als een prachtige uitvinding.

De lekkerste gerechten

Met sous vide koken kan je de lekkerste gerechten op tafel zetten. Mocht jij Sous vide willen koken en vraag jij je af hoe je dit het beste kunt doen, maak dan gebruik van het internet. Wanneer je bijvoorbeeld sous vide koken intypt op YouTube, dan komen verschillende handige filmpjes naar voren die jou precies laten zien hoe jij het beste op deze manier kunt koken en dat is natuurlijk wel zo handig. Ben jij iemand die niet zo goed kan koken, dan is het zeker ook aan te raden om een kijkje te nemen op YouTube. Je vindt hier namelijk geweldige filmpjes die jou precies laten zien hoe je de lekkerste gerechten kunt maken. Sterker nog, de kok in kwestie laat dit dan stap voor stap zien en dat is wel zo handig. Ook krijg je te zien welke ingrediënten je allemaal moet kopen. Heb je dit gedaan? Dan kan je al meteen aan de slag gaan!

Lees tip:  Hoe haal ik die koffie vlek weg uit mijn meubels?!

Verschillende keukens

Wanneer je een goed gerecht op tafel wilt zetten, dan zou je dus voor sous vide koken kunnen kiezen. Dit neemt niet weg dat er nog veel meer manieren zijn om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Er zijn namelijk ontzettend veel keukens die hun eigen manier van koken hebben. Ben je een liefhebber van lekker eten, dan zou je je hier absoluut in kunnen verdiepen. Mocht jij regelmatig mensen op bezoek hebben en eten jullie regelmatig samen? Dan is het wel zo leuk als jij zo nu en dan met een aangename verrassing komt!

Auteur

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.