Koffie
Je leest nu dit:

Koffiecocktail – Espresso Martini

0
Koffie cocktails, Koffierecepten

Koffiecocktail – Espresso Martini

Bijna tien jaar geleden dronk ik de espresso martini voor het eerst in een rooftopbar van een hotel in Doha. En toen nog een en nog een. Daarna verdween hij weer voor lange tijd uit mijn leven totdat ik hem herontdekte in een restaurant in Gent. En nu laat ik hem dus echt nooit meer gaan!

Mascha Lammes

Ingrediënten (voor 1 glas)

  • 1 kopje verse espresso, afgekoeld
  • 50 ml wodka
  • 20 ml kahlua
  • 10 ml suikersiroop
  • snufje zout
  • 1 glas gestampt ijs

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • 1 gekoeld martiniglas

Vul de cocktailshaker met de espresso, wodka, kahlua, suikersiroop (voor iets minder zoet kun je deze weglaten) en een snufje zout. Schep er een flinke hoeveelheid ijs bij en schud de shaker met veel kracht. Schenk de cocktail uit in een gekoeld martiniglas.

Vaak wordt dit uitschenken nog door een zeefje gedaan, maar mijn ervaring is dat je ook zonder deze handeling een mooie schuimlaag op je cocktail krijgt.


Dit recept is te vinden in het nieuwe kookboek van Mascha Lammes – Met mes & stokjes.

Bij Mascha Lammes thuis in de keuken is het nooit saai, want ze probeert altijd wat nieuws. Knallende smaakcombinaties zijn haar handelsmerk. Haar recepten moeten wel altijd door de ‘makkelijk te maken-toets’ heen komen.

In Met mes & stokjes vind je meer dan zeventig van de allerlekkerste internationale gerechten, zonder uitzondering met een haalbare boodschappenlijst en een overzichtelijke bereidingswijze. Mascha’s zoektocht naar een combinatie van zeer onbekende gerechten en juist heel bekende ingrediënten, levert bijzondere verhalen op die ook in het boek staan en garant staan voor lachsalvo’s en verrassende weetjes.

Lees tip:  Koffie cocktails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.