Koffie
Je leest nu dit:

Koffie met kleur

0
Koffie met kleur, Koffierecepten

Koffie met kleur

Bieten Latte

Bieten Latte

Ingrediënten

  • 1 kleine gekookte rode biet (+/- 100 gram)
  • 400 ml (amandel)melk
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Optioneel: een kopje D.E. Espresso

Bereiding

Snij de rode biet in kleine blokjes.
Mix alle ingrediënten samen in een pannetje met de staafmixer tot een gladde roze massa.
Zet het pannetje op het vuur en breng het aan de kook. Zeef vervolgens de vloeistof en schenk het in je glas. Geniet van deze heerlijke Bieten Latte!

Tip: Voeg eventueel een vers gezette D.E. espresso toe aan je Bieten Latte voor een extra kick!


Matchaccino

Ingrediënten

  • Een kopje D.E. Espresso
  • 150 – 200 ml melk
  • 1 tot 3 theelepels Matcha poeder

Bereiding

Zet een kopje D.E. Espresso. Verwarm de melk zoals je normaal gesproken ook doet. Wanneer de melk warm is, voeg je de matcha toe. Voeg eerst een eetlepel toe en proef dan of je nog wat extra wilt toevoegen.
Nu moet je goed roeren zodat alle matcha oplost.
Schep de schuim op je koffie. Klaar! Nu kun je gaan genieten van je Matchaccino.

Tip: giet eerst een klein beetje melk bij de matcha en maak hier een papje van. Zo zorg je ervoor dat je geen klontjes krijgt!


Kurkuma Latte

Ingrediënten

  • 400 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 5 – 6 plakjes vers gesneden kurkuma
  • 2 plakjes vers gesneden gember
  • 2 theelepels agavesiroop
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • Klein beetje zwarte peper

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en zet het op het vuur.
Wanneer het licht aan de kook raakt haal je de vers gesneden kurkuma en gember plakjes uit het pannetje.

Lees tip:  Koffie cocktails

Om een schuin laagje op je Kurkuma Latte te krijgen schenk je een deel van de vloeistof in de melkopschuimer. De rest schenk je in een mok of glas. Wanneer de melkopschuimer klaar is, schenk je het schuim boven op de rest in het glas.

Garneer af met wat kaneelpoeder op de top!

Tip: voeg eventueel een vers gezette D.E. espresso toe aan je Kurkuma Latte voor een extra kick!


Deze recepten zijn van Douwe Egberts.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.