Bieten Latte
Ingrediënten
- 1 kleine gekookte rode biet (+/- 100 gram)
- 400 ml (amandel)melk
- 1 eetlepel honing
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- Optioneel: een kopje D.E. Espresso
Bereiding
Snij de rode biet in kleine blokjes.
Mix alle ingrediënten samen in een pannetje met de staafmixer tot een gladde roze massa.
Zet het pannetje op het vuur en breng het aan de kook. Zeef vervolgens de vloeistof en schenk het in je glas. Geniet van deze heerlijke Bieten Latte!
Tip: Voeg eventueel een vers gezette D.E. espresso toe aan je Bieten Latte voor een extra kick!
Matchaccino
Ingrediënten
- Een kopje D.E. Espresso
- 150 – 200 ml melk
- 1 tot 3 theelepels Matcha poeder
Bereiding
Zet een kopje D.E. Espresso. Verwarm de melk zoals je normaal gesproken ook doet. Wanneer de melk warm is, voeg je de matcha toe. Voeg eerst een eetlepel toe en proef dan of je nog wat extra wilt toevoegen.
Nu moet je goed roeren zodat alle matcha oplost.
Schep de schuim op je koffie. Klaar! Nu kun je gaan genieten van je Matchaccino.
Tip: giet eerst een klein beetje melk bij de matcha en maak hier een papje van. Zo zorg je ervoor dat je geen klontjes krijgt!
Kurkuma Latte
Ingrediënten
- 400 ml amandelmelk
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 5 – 6 plakjes vers gesneden kurkuma
- 2 plakjes vers gesneden gember
- 2 theelepels agavesiroop
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- Klein beetje zwarte peper
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en zet het op het vuur.
Wanneer het licht aan de kook raakt haal je de vers gesneden kurkuma en gember plakjes uit het pannetje.
Om een schuin laagje op je Kurkuma Latte te krijgen schenk je een deel van de vloeistof in de melkopschuimer. De rest schenk je in een mok of glas. Wanneer de melkopschuimer klaar is, schenk je het schuim boven op de rest in het glas.
Garneer af met wat kaneelpoeder op de top!
Tip: voeg eventueel een vers gezette D.E. espresso toe aan je Kurkuma Latte voor een extra kick!
Deze recepten zijn van Douwe Egberts.