Espresso Martini
Ingrediënten
- 20 ml Wodka
- 20 ml Koffielikeur
- 1 theelepel Agavesiroop
- 30 ml D.E. Cafe Koffiebonen Espresso of D.E. Cafe Espresso capsule
- IJsblokjes
- D.E. koffiebonen ter garnering
Bereiding
Shake 20 ml wodka, 20 ml koffielikeur, 1 theelepel agavesiroop en 30 ml D.E. Cafe Koffiebonen Espresso of D.E. Cafe Espresso capsule met een handvol ijsblokjes. Shake it!
Schenk in een cocktailglas en garneer met 3 D.E. koffieboontjes.
Bonbon Koffie
Ingrediënten
- 2 theelepels gecondenseerd melk
- 25 ml D.E. Cafe Espresso Bonen, 25 ml D.E. Cafe Intens filterkoffie of D.E. Cafe Espresso capsule
- 1 theelepel vanille extract
- Optioneel: Licor 43
Bereiding
Schenk de gecondenseerde melk in een borrelglaasje. Meng 25 ml D.E. Cafe Intens filterkoffie of D.E. cafe Espresso capsule met 1 theelepel vanille extract p.p. en giet dit bovenop de melk. Dit mag altijd meer zijn naar je eigen smaak. Doordat de melk zo dik is, blijft de koffie er goed op liggen en creëer je een contrast in het glas.
Tip: Schenk nog een beetje likeur bij de koffie, zoals Licor 43, voor een extra feestelijke touch.
Irish Koffie
Ingrediënten
- 50 ml slagroom
- 30 ml D.E. Cafe Espresso Bonen
- 30 ml D.E. Cafe Intens filterkoffie of D.E. Cafe Espresso capsule
- 50 ml Whisky
- Nootmuskaat
- 2 theelepels rietsuiker
- 2 eetlepels slagroom
Bereiding
Klop 50 ml slagroom stijf en zet ‘m koud in de koelkast. Zet een espresso met 30 ml D.E. Cafe Espresso Bonen, 30 ml D.E. Intens filterkoffie of D.E. Cafe Espresso capsule en voeg daar twee eetlepels rietsuiker aan toe. Roer dit goed door.
Schenk dan in een warm glas 50 ml whisky. Vervolgens schenk je de koffie erbij en roer dit goed door. Schep de koude slagroom erbovenop en rasp er een beetje verse nootmuskaat boven ter garnering.
Genieten maar!
Bovenstaande recepten zijn van Douwe Egberts.