Koffie
Je leest nu dit:

Koffie cocktails

0
Koffie cocktails, Koffierecepten

Koffie cocktails

Espresso Martini

Ingrediënten

  • 20 ml Wodka
  • 20 ml Koffielikeur
  • 1 theelepel Agavesiroop
  • 30 ml D.E. Cafe Koffiebonen Espresso of D.E. Cafe Espresso capsule
  • IJsblokjes
  • D.E. koffiebonen ter garnering

Bereiding

Shake 20 ml wodka, 20 ml koffielikeur, 1 theelepel agavesiroop en 30 ml D.E. Cafe Koffiebonen Espresso of D.E. Cafe Espresso capsule met een handvol ijsblokjes. Shake it!

Schenk in een cocktailglas en garneer met 3 D.E. koffieboontjes.


Bonbon Koffie

Ingrediënten

  • 2 theelepels gecondenseerd melk
  • 25 ml D.E. Cafe Espresso Bonen, 25 ml D.E. Cafe Intens filterkoffie of D.E. Cafe Espresso capsule
  • 1 theelepel vanille extract
  • Optioneel: Licor 43

Bereiding

Schenk de gecondenseerde melk in een borrelglaasje. Meng 25 ml D.E. Cafe Intens filterkoffie of D.E. cafe Espresso capsule met 1 theelepel vanille extract p.p. en giet dit bovenop de melk. Dit mag altijd meer zijn naar je eigen smaak. Doordat de melk zo dik is, blijft de koffie er goed op liggen en creëer je een contrast in het glas.

Tip: Schenk nog een beetje likeur bij de koffie, zoals Licor 43, voor een extra feestelijke touch.


Irish Koffie

Ingrediënten

  • 50 ml slagroom
  • 30 ml D.E. Cafe Espresso Bonen
  • 30 ml D.E. Cafe Intens filterkoffie of D.E. Cafe Espresso capsule
  • 50 ml Whisky
  • Nootmuskaat
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 2 eetlepels slagroom

Bereiding

Klop 50 ml slagroom stijf en zet ‘m koud in de koelkast. Zet een espresso met 30 ml D.E. Cafe Espresso Bonen, 30 ml D.E. Intens filterkoffie of D.E. Cafe Espresso capsule en voeg daar twee eetlepels rietsuiker aan toe. Roer dit goed door.

Schenk dan in een warm glas 50 ml whisky. Vervolgens schenk je de koffie erbij en roer dit goed door. Schep de koude slagroom erbovenop en rasp er een beetje verse nootmuskaat boven ter garnering.

Lees tip:  Koffie met kleur

Genieten maar!

Bovenstaande recepten zijn van Douwe Egberts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: