Koffie
Je leest nu dit:

IJskoffie

0
IJskoffie, Koffierecepten

IJskoffie

Ice Coffee Special

Ingrediënten

  • 60 ml afgekoelde Douwe Aroma Rood Donker filterkoffie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 bolletjes chocolade-ijs
  • 1 rijpe banaan
  • 150 ml volle melk
  • Chocoladeschaafsel

Bereiding

Zet de Douwe Egberts Aroma Rood Donker filterkoffie en laat deze afkoelen. Doe de koude koffie, kaneel, het ijs en de banaan in de blender en mix het geheel gedurende 3 minuten.

Schenk de drank in een koud glas.

Schuim de melk koud op en schep het melkschuim in het glas.

Garneer deze ijskoffie met het chocoladeschaafsel.


Dessert Affogato

Ingrediënten

  • 2 kopjes vers gezette D.E. Espresso
  • 2 bolletjes slagroomijs
  • Koffielikeur, slagroom, decoratie

Bereiding

Schep een bolletje slagroomijs in ieder glas.

Schenk hier de D.E. espresso overheen.

Voeg eventueel een likeur, slagroom of decoratie toe naar wens.


D.E. Dalgona Koffie

Ingrediënten

  • 2 eetlepels D.E. oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • Glas melk met ijsblokjes (ongeveer 3/4 gevuld)

Bereiding

Doe de D.E. oploskoffie, de suiker en het water in een kom.

Klop dit mengsel luchtig op door met de hand te mixen of een staafmixer te gebruiken. Het mengsel is klaar als deze aan de garde blijft hangen. Voeg vervolgens de opgeklopte koffie toe an het glas met melk en ijsblokjes. Zo maak je thuis overheerlijke D.E. Dalgona koffie: genieten maar!

Tip: gebruik ijsklontjes gemaakt van espresso voor extra koffiesmaak!


Vanille IJskoffie

Ingrediënten

  • 150 ml vers gezette koffie
  • 100 ml melk
  • 1 bol ijs (varieer in smaak; vanille ijs, bananen ijs, karamel ijs, chocolade ijs)
  • 1 banaan
  • Handje ijsblokjes
  • Snufje kaneel

Bereiding

Meng alle ingredienten samen in een blender en mix tot het een glad geheel is.

Lees tip:  Koffie cocktails

Schenk de ijskoffie in een groot glas.

Garneer af met een grote toef slagroom, chocolade snippers en eventueel wat extra chocolade siroop.


Deze recepten zijn van Douwe Egberts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: