Ice Coffee Special
Ingrediënten
- 60 ml afgekoelde Douwe Aroma Rood Donker filterkoffie
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 bolletjes chocolade-ijs
- 1 rijpe banaan
- 150 ml volle melk
- Chocoladeschaafsel
Bereiding
Zet de Douwe Egberts Aroma Rood Donker filterkoffie en laat deze afkoelen. Doe de koude koffie, kaneel, het ijs en de banaan in de blender en mix het geheel gedurende 3 minuten.
Schenk de drank in een koud glas.
Schuim de melk koud op en schep het melkschuim in het glas.
Garneer deze ijskoffie met het chocoladeschaafsel.
Dessert Affogato
Ingrediënten
- 2 kopjes vers gezette D.E. Espresso
- 2 bolletjes slagroomijs
- Koffielikeur, slagroom, decoratie
Bereiding
Schep een bolletje slagroomijs in ieder glas.
Schenk hier de D.E. espresso overheen.
Voeg eventueel een likeur, slagroom of decoratie toe naar wens.
D.E. Dalgona Koffie
Ingrediënten
- 2 eetlepels D.E. oploskoffie
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels water
- Glas melk met ijsblokjes (ongeveer 3/4 gevuld)
Bereiding
Doe de D.E. oploskoffie, de suiker en het water in een kom.
Klop dit mengsel luchtig op door met de hand te mixen of een staafmixer te gebruiken. Het mengsel is klaar als deze aan de garde blijft hangen. Voeg vervolgens de opgeklopte koffie toe an het glas met melk en ijsblokjes. Zo maak je thuis overheerlijke D.E. Dalgona koffie: genieten maar!
Tip: gebruik ijsklontjes gemaakt van espresso voor extra koffiesmaak!
Vanille IJskoffie
Ingrediënten
- 150 ml vers gezette koffie
- 100 ml melk
- 1 bol ijs (varieer in smaak; vanille ijs, bananen ijs, karamel ijs, chocolade ijs)
- 1 banaan
- Handje ijsblokjes
- Snufje kaneel
Bereiding
Meng alle ingredienten samen in een blender en mix tot het een glad geheel is.
Schenk de ijskoffie in een groot glas.
Garneer af met een grote toef slagroom, chocolade snippers en eventueel wat extra chocolade siroop.
Deze recepten zijn van Douwe Egberts.