Koffie
Je leest nu dit:

Procureur op de barbecue

0
Blog

Procureur op de barbecue

Een stuk procureur vlees is een aanzienlijk en wigvormige snede die afkomstig is van de nek van een varken. Als je van plan bent om dit op een barbecue te leggen, dan is dat zeker een goede keus. Je dient het wel goed te bereiden voor een optimaal resultaat.

Je moet het over het algemeen op een constant middelhoog vuur leggen om te voorkomen dat de buitenkant aanbrandt en om de warmte de tijd te geven om naar het midden te trekken, zodat de procureur aan alle kanten goed gaar wordt.

Procureur op barbecue

Om je een idee te geven, hoe je dit bbq vlees goed kunt klaarmaken, bespreken we in deze blog een passend recept.

Ingrediënten:1 Procureurstuk, 6 eetlepels soja- of tamarisaus, 3 eetlepels bloemenhoning, 1 eetlepel ongeroosterde sesamolie, 1½ eetlepel Vvrse gember, fijn geraspt, 3 teentjes knoflook, fijngesneden ,½ eetlepel chili vlokken, 1 theelepel Chinees vijfkruiden, limoen, geperst.

De marinade is donker en plakkerig, dus het kan moeilijk zijn om te zeggen wanneer het te snel gaat. Blijf draaien en laat alle facetten van de steak even in contact komen met de bakplaat om een ​​gelijkmatige bereiding te garanderen. Je zou het stuk in 4 kleinere steaks kunnen snijden voordat je gaat marineren als je het barbecueën wil versnellen.

Methode

Zoek een goed passende bak om het varkensvlees in te bewaren. Meng alle andere ingrediënten in de bak om de marinade te maken. Voeg het varkensvlees toe en draai het een paar keer om te coaten. Laat het minimaal 6 uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren en keer het zo nu en dan om.

Lees tip:  Sapflessen online kopen: waar moet je op letten?

Haal het varkensvlees minimaal een uur voordat je het op de barbecue legt uit de koelkast. Maak in de tussentijd alle kanten klaar en laat je barbecue aansteken, zodat deze tijd heeft om op een goed middelhoog vuur te komen.

Op de barbecue

Haal het vlees uit de marinade en kruid het licht met zout, niet te veel, want dan heeft de soja het al goed gekruid. Leg het op de BBQ en bak het aan beide kanten in ongeveer 5 minuten mooi gekleurd. Schuif de steak nu naar een zachter, stabieler deel van de barbecue en bak hem nog ongeveer 25 minuten, vaak draaiend, tot het aan alle kanten diep gekleurd is.

Zorg ervoor dat je je tang gebruikt om het te draaien, zodat elk uiteinde en de dunnere zijkanten ook voldoende tijd op de grillstaven krijgen, dit zorgt voor een gelijkmatige kleur en kook. Bestrijk en bedruip de steak om de 5 minuten met de resterende marinade terwijl je braadt.

De steak is gaar als het zichtbaar is, tussen 65-70⁰C op een vleesthermometer of als het heel stevig aanvoelt als het erin wordt geperst. Je wil dat het helemaal gaar is met slechts de geringste blos van het vlees. Laat minstens 10 minuten rusten voordat je ze in dunne plakjes snijdt om te serveren. Dit is perfect geserveerd naast rijst, geroerbakte groenten en gefermenteerde augurken of weggestopt in kommen vol noedels en bouillon. Het is geweldig zo wel warm als koud geserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.