Australian – Indonesia

Gayo Sumatra Gold
De koffie uit Sumatra is zonder twijfel een van de beste en smaakvolste single origin koffies ter wereld. Met zijn volle body, lage en zachte acidity en sterke rijke smaak zit de Gayo Sumatra vol specerijen tinten met tonen van donkere chocolade. De populariteit en de hoge waarde van de Gayo koffie heeft sterk bijgedragen aan de huidige ontwikkeling en welvaart van de boeren na decennia van civiele onrust in de provincie van Aceh. 
150326 Maps, Gayo Sumatra, Indonesia Bron: Google Maps
Single Origin
Onze Single Origin koffieboon Gayo groeit op een hoogte van 1200-1600 meter en wordt op volledig natuurlijke wijze verbouwd door kleine lokale koffieboeren. Vergelijk het met de wijnstreken waar een specifieke wijn als de bordeaux ook in 1 gebied groeit, zo groeien bepaalde soorten koffiebonen ook uitsluitend en alleen op één plek. Op deze plek zijn de ecologische omstandigheden (de voeding in de bodem, neerslag, hoeveelheid zon etc.) perfect voor elke specifieke koffie soort en komen de unieke kenmerken van elke single origin koffieboon het beste tot stand. Zo is elke single origin koffieboon eigenlijk al uniek en een smaak ontdekking op zich. Er valt dus nog een hoop aan smaak te ontdekken in de wereld van de Single Origin koffiebonen.

Op de plantage
Op de Kebuns wordt de Gayo Sumatra Gold al veertig jaar biologisch geteeld, zonder chemicaliën als kunstmest, maar met natuurlijke kunstmest als kippenmest of met de overblijfselen van bessen na pulping. Onze duurzame Single Origin bestaat voor 100% uit Arabica koffiebonen en is door UTZ gecertificeerd.
150326 Koffiebessen                150326 koffiebonen ongebrand
Handpicked
De kleine lokale koffieboeren van de single origin Gayo verbouwen de koffie elk op hun eigen stukje grond, ook wel Kebun genaamd. Op een Kebun verbouwen en plukken zij hun eigen koffie, de koffielandbouw in de Gayo Mountains kent hierdoor geen grote plantages maar bestaat uitsluitend uit Kebuns. Het voordeel hiervan is dat de koffieboer waakt voor een zo goed mogelijke kwaliteit van elke koffieboom op de Kebun zodat bijna elke koffieboom geschikt is voor de Single Origin producties. De populariteit en de hoge waarde van de koffie heeft sterk bijgedragen aan de huidige ontwikkeling en welvaart van de boeren.
 
Strictly High Grown (SHG)
Onze Single Origin wordt geplant en geoogst op een groeihoogte tussen 1200 – 1600 m. De koffie uit Sumatra heeft een wat zwaardere body, is zeer geurig door de specerijen en heeft een licht bittere smaak. De beste kwaliteit wordt SHG (Strictly High Grown) genoemd en geeft aan dat de koffie wordt gewonnen op een hoogte boven de 1200 meter. De koffie heeft een sterk aroma en lichte chocoladetinten en is daardoor ideaal voor na het diner.

€ 11.99

Naar de website

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.